Veel gestelde Vragen
Hieronder geven wij in het kort antwoord op de meest voorkomende vragen.
Als het antwoord op jouw vraag er niet tussen staat, laat het ons even weten.
De landen Denemarken, Zweden en Noorwegen behoren politiek gezien tot Scandinavië. Veel mensen denken dat Finland, IJsland en de Faeröer eilanden ook tot Scandinavië behoren, maar dat is niet helemaal juist. Een betere verzamelnaam voor alle hierboven genoemde landen is de Noordse landen.
Voor EU-burgers is geen visum vereist. Reizigers buiten de EU moeten hun visumvereisten controleren, afhankelijk van hun nationaliteit.
Ja, Scandinavische landen staan bekend als enkele van de veiligste ter wereld. Toch is het altijd verstandig om op de hoogte te blijven van reisadviezen.
Wildkamperen kan in Finland, Noorwegen en Zweden. Je moet jezelf dan wel aan de regels van het land houden. In Denemarken en IJsland is wildkamperen verboden. Wildkamperen kan wel in bepaalde bosrijke gebieden in Denemarken. Hier mag je dan maximaal één nacht overnachten.
Zweden gebruikt de Zweedse kroon, Noorwegen de Noorse kroon, Denemarken de Deense kroon en IJsland de IJslandse kroon. Finland gebruikt de euro.
Ja, de meeste steden in Scandinavië hebben een breed scala aan vegetarische en veganistische opties.
De zomermaanden (juni tot augustus) zijn ideaal voor milde temperaturen en buitenactiviteiten. De winter is perfect voor wintersport en het zien van het noorderlicht.
Scandinavië staat bekend als een van de duurste regio’s in Europa, maar budgetreizen is zeker mogelijk met de juiste planning.
Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland naar Scandinavië te reizen: per vliegtuig, trein, bus, of auto.
Absoluut! Er zijn volop gezinsvriendelijke activiteiten, van themaparken tot avonturen in de natuur.
Smørrebrød in Denemarken, Köttbullar in Zweden, Rakfisk in Noorwegen en Karjalanpiirakka in Finland, om er maar een paar te noemen.
Er zijn uitstekende trein-, bus- en veerboot verbindingen tussen de landen, evenals korte vluchten.